Aktuelt

Nordmenn er for godtroende til å oppfatte farlige situasjoner

Publisert: 29. Jun. 2018 Oppdatert: 25. May. 2018

"Richard Benjamin Straub var på Sting med familien da politiet avfyrte skudd utenfor og mener at mange nordmenn føler seg så trygge at de ikke reagerer når det oppstår farlige situasjoner. ​"

https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/QeXmP/-Nordmenn-er-for-godtroende-til-a-oppfatte-farlige-situasjoner

"– Norge er et veldig trygt og fredelig sted, og det er veldig bra. Men min erfaring er at nordmenn er litt for tillitsfulle eller godtroende til å oppfatte og reagere raskt på farlige situasjoner. Det er nedsiden av den gode og fredelige kulturen. Siden vi har det bra, tenker vi ikke på farlige scenarioer"

 

Det er lett å tenke at dersom noe skjer, så gjør jeg bare sånn og sånn. Virkeligheten viser at når sjokket kommer og stressnivået stiger går vår evne til å tenke rasjonelt drastisk ned. Ved å trene på håndtering av uønskede hendelser være seg på reise eller i et krisescenario hos virksomheten - øker evnen til å handle riktig i en tidlig fase.
Enkelte hendelser bygger seg opp og er eskalerende, andre kommer brått og uventet. Vi kaller det Smygende Tiger og Brølende Løve.
Bravura AS støtter bedrifter med trening og øving på håndtering av uønskede hendelser. Vi øker kompetanse og skaper mestringstro med vår tilnærming.